zaterdag 27 februari 2010

Summer

Als het zomer is:
- is het eindelijk weer vakantie, en wel 7 weken lang! Plus nog wat nutteloze weken daarvoor op school. 7 weken is heel lang, maar ook heel leuk!
- schijnt de zon weer! Oké in Nederland kan je daar nooit zeker van zijn maar aangezien ik 4 van de 7 weken in het buitenland ben moet dat wel goed komen!
- kunnen we weer heel veel ijs eten! Ik heb nog een waardebon liggen van de ijssalon dus zo gauw het zonnetje schijnt ga ik daar eens even een ijscoupe eten :)
- komen de hotties weer naar buiten. Ze zijn er natuurlijk het hele jaar al, maar in de zomer vallen ze op: ze zijn bruiner, vrolijker en je bent naar ze op zoek ghehe
- mogen wij vrouwen opnieuw shoppen!! 'Dat wat ik heb kan écht niet meer' Alles kan, maar je wil het gewoon niet. Daarom ga je shoppen voor een hele nieuwe zomercollectie: rokjes, jurkjes, hemdjes, slippers en bikini's
- kunnen we buiten zwemmen. De openluchtbaden gaan weer open en als je oververhit raakt van alle hotties neem je gewoon even een duik (in je nieuwe bikini natuurlijk)
- worden we weer bruin. Lekker niks doen, gewoon in de zon liggen bakken. heeeerlijk
- worden er allemaal zomerliedjes uitgebracht. Zwoele liedjes, snelle liedjes en buitenlandse liedjes. Geweldig voor onder het zonnen: oortjes in en genieten maar!
Ik ga lekker dromen over de zomer,
CIAO BELLA'S!

woensdag 17 februari 2010

Some recommendations

De media maken tegenwoordig een groot deel uit van ons leven. We gebruiken ze om dingen op te zoeken, om op de hoogte te blijven, en om onze talenten te laten zien. (nou niet denken dat ik dit bloggen als mijn talent zie, ik vind het gewoon leuk)
Ik ga speciaal voor jullie (yeah right) een lijstje maken van mijn favorieten op het gebied van media:

Websites:

1. www.girlscene.nl een site om je echt even een meisje te voelen: mooie kleding en schattige cupcakes, hier vind je het allemaal!
2. www.blogspot.com hell yeah! www.juicymeals.blogspot.com / www.limitlessfashion.blogspot.com / www.alicepoint.blogspot.com / www.yoricknube.blogspot.com hier vind je de laatste mode, leuke verhalen en mooie foto's!
3. www.youtube.com voor leuke onbekende bandjes of grappige compilaties van de funny tv-shows als de lama's

Muziek:

1. De rustige/pop/jazz-muziek, ideaal voor onder het leren of voor het slapen gaan. In deze categorie luister ik vooral naar: Michael Bublé / Norah Jones / Kings of Convenience / Claude Debussy / Yann Tiersen / Aïsha Duo
2. De zaterdagnacht muziek. Zo kom je alvast in de sfeer voor het uitgaan: Black Eyed Peas / Iyaz / Inna / Justin Timberlake en al het andere wat je in de discotheken hoort!
3. De gouwe ouwe hits! Acda en de Munnnik / Kinderliedjes / Guus Meeuwis / Jim Bakkum en alle anderen die eigenlijk tot de oude generatie behoren.

Televisie:
1. Met stip op 1, de series als Gossip Girl, 90210 en alle andere high-school stories. (de disney-series horen hier stieken ook bij)
2. Er is niks leuker dan na school ontspannen met een paar comedy-series: Will&Grace / Dharma&Greg / Friends / How I met your mother en ga zo maar door...
3. Ik weet niet of jullie hier echt fan van zijn, maar ik vind het superleuk. De breinbrekers rond half 9 over criminelen. CSI / Bones / Criminal Minds / Numb3rs / The Mentalist / House

Leesvoer:

1. Voor ontspanning zijn tijdschriften V.I.T (very important things). Het ligt eraan waar je van houdt maar er is keus genoeg: mode, lifestyle, eten, wonen etc. You name it, they've got it! Favorieten: Glamour / Fancy / Roddelbladen / Elle / G!rlz (voor lachwekkende verhalen)
2. Dikke boeken. sommige mensen krijgen een hartverzakking als ze een boek zien met meer dan 50 pagina's maar ik vind het heerlijk! Vooral de boeken vak Kate Cann / Per Nilsson / Jane Austen / Carry Slee
3. Kranten. Nee het is niet duf om kranten te lezen, sterker nog: het is best leuk! Volkskrant / NRC-next / Tubantia / Telegraaf : alles kan!

Films:
1. A Good Year: ge-wel-dige film, die moet je zien!
2. A cinderella story, What a girl wants en alle anderen in die categorie. Deze films passen echt bij een lekker avondje bankhangen
3. James Bond. Ken je klassiekers!! Ik heb ongeveer 8 delen gezien denk ik en ik vind ze allemaal geweldig!

Het is wel weer genoeg geweest, ik moet nodig aan het werk. Met een lekker muziekje op de achtergrond natuurlijk!
Ciao!!

Secrets

Iedereen heeft ze wel: geheimen.
Kleine geheimen, grote geheimen. Geheimen over jezelf, en geheimen over anderen.
Geheimen zijn eigenlijk heel raar. Iedereen verbergt namelijk wel een paar dingen over zichzelf - of over anderen - maar pas als je ze gaat benoemen worden mensen nieuwschierig.
Dan wordt het officieel "een geheim" zeg maar...

'Ik heb een geheim.'
Zeg deze zin en er zijn geheid 10 mensen die aan je vragen: 'Wat dan, je kan het mij best vertellen hoor, ik vertel het niet verder!' Je neemt die mensen in vertrouwen en vertelt ze je geheim. Het gaat een aantal dagen goed. Je kan met diegene over je geheim praten en dat zal vast heel fijn zijn, maar 3 dagen later blijkt dat hij/zij het toch niet he-le-maal voor zich heeft gehouden. 'maar ik zei nog tegen hem dat hij het niet door moest vertellen!!!' Ja hè hè, zo maak je het cirkeltje wel rond tot je iedereen hebt gehad en je eigen geheim - inmiddels flink aangedikt - bij jou terugkomt... Meestal zijn geheimen trouwens heel onbealngrijk. Waarom? Omdat je de echte belangrijke dingen niet benoemt. Je denkt gewoon: dat vertel ik aan niemand anders, maar je denkt niet: ik heb een geheim en vertel het aan niemand anders. Laten we zeggen dat het zo is dat als je toegeeft dat je een geheim hebt, mensen het gaan proberen uit je te trekken en je niet met rust laten voor ze het weten.

Hou dingen dus lekker voor jezelf, maar kroon ze niet tot geheim!
Daar wordt het alleen maar ingewikkelder van....

maandag 15 februari 2010

The day after

Hel, wat een feest gisteren! Het was carnaval. Een feest dat vandaag de dag wordt gezien als een kans om te dansen, te zuipen, te zoenen, en je schandalig te gedragen, en dat alles overdag. In het weekend mag dat 's nachts, maar met carnaval mag het allemaal de hele dag. Van 2 tot 2 feesten, drinken en dansen. Het gekke is dat carnaval daar eigenlijk helemaal niet voor bedoeld is. Carnaval is van oudsher een katholiek feest van drie dagen. Van zondag tot dinsdagavond. Het is de bedoeling dat je dan veel eet, een soort sukerfeest dus. Dinsdag om middernacht moet je namelijk gaan vasten, 40 dagen lang, tot het Pasen is. Carnaval komt trouwens uit het latijn en betekent 'Vaarwel aan het vlees' (Carne Vale). De laatste dinsdag voor het vasten vreet je al het vette eten wat maar te vinden is op omdat het anders zou bederven (zwakke smoes...).

Genoeg over het oude feest. Het is namelijk veel leuker hoe het vandaag de dag gevierd wordt. Je verkleedt je als een soort dier, stripfiguur of een stuk fruit. Je kan dus kiezen uit van alles en ng wat, van indiaan tot travestiet, van hippie tot banaan alles is mogelijk, en het best is: je wordt er niet om uitgelachen!! Hier in Twente gaan alle carnaval-diehards natuurlijk naar Oldenzaal. Je koopt een dweilpas en gaat dan gewoon de hele dag staan feesten. 80% wordt dronken, en de 20% die niet dronken wordt zijn de bewakers en uitsmijters. Die zijn trouwens verrekt irritant want die staan bij de deur om iedereen buiten te houden. Gaan er 6 mensen het café uit, dan mogen er 6 bij in. Maar welke 6? DUWEN, IK WIL ERIN, GA UIT DE WEG. Ellebogen in je tiet, knieën in je maag en 10 kopstoten later kan je eindelijk naar binnen. En geloof me, dan ben je echt heel blij! Het is nog maar te hopen dat je hele vriendengroep tegelijk naar binnen kan, want de uitsmijter heeft er geen problemen mee om groepen in tweeën of drieën te hakken...

In de trein terug naar huis besef je pas hoe leuk het was. Je beseft dan ook pas hoeveel pijn je voeten wel niet doen, hoe erg je mascara is uitgelopen en hoe vervelend al die dronken mensen zijn. Pas in de trein gaan de dronken mensen echt los. Ze trekken aan de noodrem (geen grapje) en gaan liedjes zingen als: 'Daar moet een piemel in, daar moet een piemel in...' of de vrouwelijke versie ervan: 'Daar moet een kut omheen, daar moet een kut omheen'. Er zijn ook nog rustige mensen in de trein te vinden, maar dat zijn de diehard comazuipers dus daar moet je ook niet al te blij mee zijn. Als je eindelijk je weg naar de uitgang hebt gevonden en op je fiets zit word je nog een paak keer nagefloten en er wordt naar je geschreeuwd, maar dat maakt helemaal niks uit. Je hanschoenen zijn gestolen en je hebt het koud, dus je wil gewoon naar huis! Eenmaal thuis eet je nog even wat, maar dan is het toch echt tijd om te gaan slapen...

Eenmaal wakker geworden denk je nog even terug aan de geweldige dag die je gisteren hebt gehad, daarna draai je je om en slaap je gewoon weer verder. The day after heb je inmiddels vrij, want de scholen snappen ook wel dat brakke leerligen alleen maar vervelend zijn...

zaterdag 6 februari 2010

just chillin'

Soms is het gewoon even nodig om niks te doen.
Sommige mensen nemen echter nooit de tijd om niks te doen, ookal klinkt dat heel raar. Je móet er echt de tijd voor nemen. Doe je dat niet, dan is het ook niet ontspannend. Je blijft dan namelijk de hele tijd denken aan dingen die je nog moet doen, of dingen waar je je zorgen over maakte.
Ik zal eens even uitleggen hoe je nou echt kan chillen:

Na een lange dag op je werk, of op school, fiets je rustig naar huis toe. En nee je mag niet met de auto, fietsen is echt veel relaxender! Als je langs de stad fietst, of bijna langs de stad, loop je even bij de boekhandel naar binnen. Je gaat geen zelfhulpboek kopen, rustig maar, je gaat gewoon een leuk tijdschrift kopen! Persoonlijk vind ik de Glamour heel leuk, omdat je die lekker kan verknippen vanwege alle leuke plaatjes. Wat je vooral niet moet doen: een blad kopen waar zielige vrouwen hun dramatische leven beschrijven. Dat werkt namelijk niet echt opbeurend. Trouwens, als je niks lekkers in huis hebt: haal een reep chocola, of iets anders wat heeeeel slecht voor je is, maar heeeeel lekker! Als je eenmaal thuis bent trek je iets gemakkelijks aan. Een wijde trui en een pyjamabroek, iets in die richting. Zet een pot thee. Pak je chocola en je tijdschrift. Kies een leuk muziekje uit en ga lekker op de bank (of in een chille stoel) zitten en dan: just chillin'!

Zorg dat je even aan niets anders denkt dan aan die mooie reclame van Chanel; die heerlijke reep chocola en die leuke zanger.
Ik kan zelf trouwens al chillen zonder al die dingen: maar met alleen een televisie of een laptop. Het is maar net wat je leuk vindt.
Ik ga weer verder chillen met tv én laptop (wat een luxe!)
XOXO

woensdag 3 februari 2010

The sun is shining

I feel good tututututututu,
De zon schijnt eindelijk weer! Het wordt er niet echt veel warmer op maar de sneeuw dooit tenminste en stiekem word ik er heel vrolijk van.

De zon is echt magisch als je het mij vraagt. Als zon gaat schijnen betrap ik mezelf er soms op dat ik aan het glimlachen ben (op de fiets ofzoiets, en mensen denken dan: 'Wat lach je nou jonguuuh!). Als de zon opkomt vergeet ik al mijn zorgen - ook omdat ik er niet zoveel heb - en begin ik vrolijk aan een nieuwe dag. Het is vooral superchill als je wakker wordt van de zon die op je gezicht schijnt door je raam heen. We zullen nog wel een paar maanden moeten wachten voordat dat weer het geval is, maar wel blijven hopen!!

Sneeuw heeft ook zijn voordelen trouwens: je kan mooie foto's maken, je kan op wintersport, en je kan kleine jongetjes bekogelen (maar dat doen we natuurlijk niet(!)). Toch vind ik dat er aan sneeuw meer na- dan voordelen zitten. Dat komt vooral door de dingen die er ook zijn als er sneeuw ligt.
Als er sneeuw ligt, sneeuwt het namelijk vaak en dan krijg je echt een enorm wasbeer-oog effect van de uitgelopen mascara. Misschien leuk op dierendag, maar niet echt charmant, right?
Bovendien moet het ook koud zijn, wil er sneeuw liggen. Kou is niet echt mijn ding. Mijn opa en mijn vader hebben mij een of ander gen / bloedvatenstelsel gegeven dat ervoor zorgt dat mijn vingers en tenen binnen no time dood zijn. Even voor de mensen die dat nooit hebben: je voelt dat wel een soort druk in je vingers als je ze aanraakt maar ze zijn helemaal stijf en geel/wit. Voor andere mensen is dat trouwens ook niet leuk; die vinden het er meestal nogal eng uit zien.
En last maar zeker niet least: het is glad! ik ben 15. Dat heeft er wel degelijk iets mee te maken, dat betekent namelijk dat ik geen rijbewijs heb en dus moet fietsen naar school over alle hobbelweggetjes en klinkerstraatjes. Rond 8 uur 's ochtends wordt de Vondelstraat dan ook meestal wakker geschud door een gilltje van mij omdat ik bijna val. Gelukkig heb ik nog nooit iets gebroken door het ijs, anders zou ik een trauma hebben! Dat trauma heb ik eigenlijk alsnog, ik ben namelijk een keer met mijn kin op de bel gevallen, dus toen hing er een bult aan mijn kin, die vervolgens alle kleuren van de regenboog kreeg! (stiekem vond ik dat wel heel stoer)

Ik hoop dat de zon morgen weer schijnt,
en overmorgen
en die dag daarna
en dáárna...