woensdag 18 november 2009

Charities

Héla!
Weet je wat mij opvalt?
Bijna alle beroemdheden zijn wel verbonden aan een goed doel. Bijvoorbeeld aan Unicef, Pink Ribbon of stichting de Zonnebloem. Ze zeggen dat ze zich oprecht aangetrokken voelen tot dat doel / die stichting. Persoonlijk denk ik dat ze door die doelen benaderd worden of ze ambassadeur willen worden. Waren deze mensen 'gewone' mensen geweest, dan kregen ze een foldertje thuis en hadden ze die waarschijnlijk bij het oud papier gegooid. Zo maken mensen misbruik van hun status vind ik... Ze doen het om een goede naam te krijgen. Zo van ja, die Renate Verbaan die is zó betrokken bij Unicef. Ze is oprecht geraakt door die acties want ja, als moeder wil ze natuurlijk wel dat alle kinderen zo'n geweldig leven hebben. Als zij niet bekend was geweest had ze gedacht 'ach, niemand weet het als ik geen donatie geef.' Nu ze wel bekend is wordt ze daarop afgerekend.
Dit gaat niet alleen over Renate Verbaan en andere bekende nederlanders. Ook 'normale mensen' doen veel om hun naam te zuiveren. En dan doen ze juist dingen die eigenlijk nog fouter zijn. Ze gaan bijvoorbeeld liegen om dingen ongedaan te maken. Om roddels uit de wereld te helpen, en dus hun reputatie weer maken zoals hij was.
Als we nou in de eerste instantie die fouten niet maken, hoeven we niks goed te maken toch? Als we al donateur zijn, hoeven we niet ook nog eens ambassadeur te worden om alleen maar in de spotlight te staan toch? Als we gewoon zijn wie we willen zin hoeft toch niemand daar nog een schepje bovenop te doen? We zijn allemaal uniek toch? Dan kan ook niemand beter zijn dan de ander.
Lose that arrogant face you girl!
xliefs
Vera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten