maandag 29 juni 2009

omg focking awesome, check this:

hé guyssss, die primeur die ik beloofde:
maud en ik hadden het geniale idee om een blog te beginnen met filmpjes van onze geweldige humor, en ja het is gewoon echt geweldig geworden. onze blog is de beste antiverveel-tip voor deze zomervakantie:
www.raketjes.blogspot.com
KIJKEN

ECHT DOEN

NU

zondag 28 juni 2009

yes yes yes

schoolfeest was weer leuk jongens! dankzij ons geweldige ritueel (het maud-iris-vera middagje) heb ik donderdag & vrijdag een superleuke dag gehad. in het begin was onze humor ver te zoeken, maar ongeveer om 2 uur 's nachts kwam ik op gang hoor! maud en iris waren inmiddels helemaal uitgeput van het dansen en sjansen, maar vera hier heeft natuurlijk altijd genoeg energie, zeker na 3 glazen cola (ja ja jongens, cola werkt bij mij beter dan energydrank). het kwam er eigenlijk op neer dat iris en maud wilden slapen, maar ik was hyperactief en vermaakte mezelf wel. met mijn domme grappen heb ik ze nog lang geirriteerd, later hield ik mijn mond wèl, tot opluchting van iris en maud! ik lag nog lange tijd dubbel om de grappen die ik in mijn hoofd maakte en had het heel gezellig met mezelf. om half 4 viel ik eindelijk in slaap, maar de gordijnen in de serre lieten toch echt iets te veel licht door, en ik was dus al vroeg weer wakker. ik wou eigenlijk maud en iris gaan kietelen maar helaas werden ze al wakker voor ik een kriebelborstel kon pakken... conclusie: dit ritueel houden we in stand!
xliefs vera

dinsdag 23 juni 2009

summertime

eindelijk is het weer zomer! het is vandaag de derde dag van de zomer van 2009. de eerste twee dagen vielen me behoorlijk tegen, maar vandaag begint het toch echt. de zon schijnt, mensen zijn vrolijk, de vakantie begint bijna en je kan eindelijk weer zonder jas fietsen! morgen wordt het hopelijk superweer want dan ben ik van plan te gaan zwemmen, en als het donderdag geen mooi weer is dan kill ik de weergoden, want ik wil een leuke dag hebben met maud&iris en lekker buiten kunnen lopen. summertime, and the living is easy; in de zomer heb ik altijd het gevoel dat ik niks hoef te doen, behalve bruin worden natuurlijk! deze zomer wordt als het goed is een èxtra leuke zomer, ik ga namelijk op vakantie met maud!!! eerst zijn we een week heel dicht bij elkaar in het noorden van italie: mauds famlilie in een huisje/appartement, en mijn familie op een camping. de tweede week laten we mijn ouders achter en trek ik met maud en haar ouders mee richting het zuiden; Florence, be prepared! maud en ik hopen veel hotties te kunnen spotten, lekker bij te kunnen kleuren, superveel ijsjes kunnen eten en hele dagen te kunnen zwemmen! we hebben er zeker zin in!!! en binnenkort hebben maud en ik een grote primeur, blijf onze blogs checken en je komt er vanzelf achter! ik ga lekker genieten van de zomerzon,
xliefs

maandag 22 juni 2009

life's a bitch

Soms vraag ik me af waarom sommige dingen gebeuren. en vooral waarom sommige dingen gebeuren bij bepaalde mensen. mensen hebben er soms last van dat alles in hun leven fout gaat of mislukt, terwijl het anderen altijd meezit. in je leven verlies je bijna altijd wel iemand die je dierbaar is, je oma opa vader of moeder, het doet pijn, maar als het een keer gebeurt kom je er vaak snel overheen. als dit echter vaker gebeurt kan het zijn dat je vast blijft zitten in je verdriet. ik snap niet dat als er een God is, of Godin, dat hij/zij dit laat gebeuren. dat hij/zij zoveel mensen in de wereld honger laat lijden, mensen dood laat gaan en dat hij/zij dan nog steeds overal een rede voor heeft (dit wordt vaak als argument gegeven: waarom ik? tjsa, daar heeft God zo zijn redenen voor). maar die redenen, ik vraag me af in hoeverre die logisch zijn! aardige mensen kunnen soms zo veel pech hebben dat ik God een bitch/asshole vind. maar dat slaat eigenlijk nergens op. ik geloof namelijk niet in God, maar je moet altijd iemand de schuld kunnen geven. in het vervolg laat ik God er denk ik maar buiten, hij/zij bestaat toch niet? god is niet de bitch, life's a bitch!
xliefs

zondag 21 juni 2009

avontuur in lochem

Joehoe, eindelijk was het dan zover, het was 20 juni, de dag van het Beat-it hockeytoernooi in Lochem. ik had er superveel zin in! we waren vastbesloten om te gaan winnen, helaas deden we dat niet maargoed, het was een superleuke dag!
's ochtends om 11 uur moesten we verzamelen op de club. helaas is mijn vader zo dom om rond half 11 nog even naar de stad te gaan om schoenen te kopen, en ja, het regende toen heel hard dus moest mijn vader zich eerst nog omkleden voordat we eidenlijk weg konden. om 5 voor 11 zat ik eindelijk in de auto, en konden we vertrekken naar de club. vanaf de club reden we met 4 auto's naar lochem. in de auto is het altijd heel gezellig, muziekje aan, roddels vertellen en chillen. nou bleek dat het godvergeten lochem helemaal opgebroken was, precies op het stuk waar wij langs moesten rijden. de tomtom van de coach kon het gelooof ik niet aan en we moesten de weg vragen aan chagrijnige mannen bij een veel te duur hotel. uiteindelijk zijn we om 12 uur aangekomen bij de hockeyclub, vijf wedstrijden moesten er gespeeld worden. en het bleek dat wij als B5 bij allemaal B1'en waren ingedeeld. we hebben in alle 5 de wedstrijden maarliefst 3 punten gekregen, poe hé, wat een prestatie. maar het ging totaal niet om de punten! het ging om de hotties, het eten, de lol, en het hockeyen. de hotties bleven lang weg, uiteindelijk hebben we er een paar gevonden, maar een daarvan had één vriendin en de rest was vast homo want ze reageerden niet, hoe hard we ook riepen. tussen de vierde en vijfde wedstrijd was een barbecue gepland, altijd lekker, lekker vreeeetn. helaas moest elk team tegelijk zijn eten halen, gevolg: een rij van hier tot tokio waar je maar beter gewoon kon voordringen, en ja, dat deden we dus. terwijl we nog aan het eten waren knoopte noor een gesprek aan met de jongens van fletiomare. nou denk je, jezus fletiomare, wat is dat nou weer voor club. ik weet ook niet waar die naam op slaat maar ze kwamen uit utrecht. de jongens waren supergezellig! en sommigen ook nog redelijk knap! we hebben heel lang met ze staan kletsen, over twente, over utrecht over van alles en nog wat. zij moesten al vrij snel weer spelen en ze vroegen of wij ze kwamen uitlachen (ze waren namelijk heel slecht). natuurlijk sloegen wij dat aanbod niet af, en konden wij vanaf het dakterras al hun blunders zien! na deze 25 minuten leedvermaak was het onze beurt om te spelen. we hadden niks meer te verliezen en speelden echt bagger, maar de jongens bleven ons aanmoedigen. het heeft geloof ik niet veel geholpen want we verloren met 4-0, maar het was in ieder geval gezellig. Ik vond het een hele geslaagde dag, en ondanks dat we laatste zijn geworden zou ik volgend jaar zo weer mee doen! en nu maar hopen dat de jongen dan ineens heel knap zijn!
xliefs

donderdag 18 juni 2009

examenuitslag

Als je op het vmbo zat en examen moest doen heb je als het goed is gisteren je uitslag gekregen,
als je op het vwo zat heb je vandaag je uitslag gekregen of krijg je hem nog!
Voor degenen die geslaagd zijn: gefeliciteerd!
Voor degenen die een her hebben: laat ze 'n poepie ruiken, doe je stinkende best
Voor degenen die gezakt zijn: volgend jaar beter?
Zelf heb ik een hekel aan examens, ik heb net twee proefwerken achter elkaar gehad, ongeveer 60/70 minuten en dan word ik al gek van het kleine lokaal, de klikkende pennen, zuchtende leerlingen en zwetende surveillanten. Dus die examens over drie jaar, daar moet ik nog even aan werken. Ik moet immuun worden voor klikgeluiden, zweetgeuren en kleine ruimtes. Of dat gaat lukken weet ik niet maar ik zal in ieder geval heel hard mijn best gaan doen, want het is de bedoeling dat ik op mijn 17de (!) de trotse eigenaar ben van een vwo-diploma! Daarna wil ik natuurlijk naar een universiteit of hbo-school, het liefst iets met journalistiek. Als ik journalistiek ga studeren kan ik ze daar wel mooi vertellen dat ik "vroeger" een blog heb bijgehouden, dat getuigt wel van toewijding vind je niet?
xliefs, veer

woensdag 17 juni 2009

lekker bloggen ipv leren

Maud en ik hadden vandaag allebei zin om te gaaan bloggen, dus ik denk dat er zometeen bij Maud ook wel een stukje verschijnt! (www.eenlevenzoeken.blogspot.com)
Je zou denken: vandaag was de laatste lesdag, dus ik heb alle tijd, maar nee hoor, de laatste lesdag wil niet zeggen dat onze leuke school er niet nog even een proefwerkweekje tegenaan gooit! donderdag, vrijdag, maandag, dinsdag en woensdag hebben we proefwerken, 11 in totaal! Voor sommige mensen komt het goed uit, omdat ze nog wat dingen op te halen hebben, maar als je allemaal 7's of 6'jes staat wil je niet dat die omlaag gaan door die proefwerkweek. Tip: begin op tijd met leren, hier ben ik geen goed voorbeeld van. Morgen hebben we Natuurkunde en Levensbeschouwing en voor beiden heb ik nog niks gedaan... niet echt slim, maar opzich kan er niet heel veel meer veranderen aan mijn (bestwel mooie) rapport. Vanavond heb iik ook nog hockeytraining. Er zijn mensen die dat afzeggen vanwege proefwerkweken, maar ik niet. Tijdens het hockeyen kan je juist even ergens anders aan denken dan school school school. Die 5 dagen toetsen gaan hopelijk snel voorbij, WISH ME LUCK!
xliefs

zondag 14 juni 2009

heb jij dat ooooook?

- dat je eerste indruk van mensen helemaal niet klopt? dat je eerst denkt poe hé wat is die arrogant, en dat als je hem/haar leert kennen, dat helemaal niet zo is?
- dat je denk dat iets saai is, en dat als je er bent je erachter komt dat je het stiekem zelfs leuk vind? voorbeeld: klassenfeest, een barbecue in de regen met je klas die bestaat uit (bijna) alleen maar nerds, en dat het dan ineens gezellig wordt
- dat je vroeger dacht dat je heel slim was? ik dacht altijd dat ik heel slim was omdat ik zei: ik heb mijn jas opgehongen. ik was echt trots dat ik "wist" hoe je dat werkwoord moest vervoegen..
- dat je haar altijd goed zit op het moment dat het niet nodig is? bijvoorbeeld 's avonds als je naar bed gaat, dan heb je eindelijk de krullen die je altijd al wilde, en dan kan níemand ze zien
- dat je denkt dat je een proefwerk/overhoring heel goed gaat maken en dat daarna blijkt dat je het allemaal tóch niet zo goed kende?
- dat je denk dat je een dikke onvoldoende hebt voor een toets en dan nog een 7/8 hebt?
- dat je er ineens achter komt dat je helemaal geen leuke kleding meer hebt? (goed excuus om een dagje te gaan shoppen)
- dat je jouw eigen kledingstijl helemaal zat bent en iets anders wilt? (maar het dan uiteindelijk niet doet omdat je bang bent voor de mening van anderen)

denken

mensen denken te veel, ze denken te veel aan school, aan eten, aan geld en aan liefde ze denken aan zo veel dat ze denken gek te worden. als mensen te veel denken knapt er iets, ze kunnen niet slapen, niet eten en niet nadenken omdat ze aan te veel dingen denken. maar (bijna) nooit, denken ze op een goede manier aan zichzelf. mensen denken alleen maar slecht, ze denken: ik ben te dik ik ben te dun, ik ben mezelf, maar wie ben ik? mensen denken nooit goed, dat moeten we leren, meestal leren we het pas laat, en als we het vroeg leren heet het egoïsme. leer je het op precies het goede moment, dan ben je een held, dan ben je tevreden met jezelf, kan jij in de spiegel kijken en denken ik ben niet te dik, niet te dun, ik ben mezelf en dat is goed? Bravo als je het kan, je bent een ware super(wo)man en waarschijnlijk een van de weinigen op aarde die het ook volhhoudt. hoe dit allemaal komt? de media. de grootste bron van informatie, en daar hoort ook jaloersmakende informatie bij, door alle reclames, advertenties, tv-programma's en artikelen zien we wat we niet willen zien: er zijn perfecte mensen, en ik ben het niet. de volgende stap is dat we perfect willen worden, maar wat is perfect? voor veel mensen is het perfect om er net zo uit te zien als de (ge-photoshopte) modellen. voor mij is perfectie: tevreden zijn met jezelf.
de enige relatie die je levenlang standhoudt is die met jezelf, dus zorg dat die goed is!
xliefs
Vera

-

Je zakt steeds verder weg,
verder weg in je kussen
verder weg in je bed
verder weg in je gedachtes
verder weg van je leven
maar wat ik hoop dat nooit wegzakt
is dat ik er voor je ben
wanneer je te ver wegzakt
en terug wil
maar ook wanneer je wegzakt
en verder weg wil
tot je weg bent

vrijdag 12 juni 2009

jieehaa

i'm a cowboy

woensdag 10 juni 2009

it hurts,

it hurts
when i see you
it hurts me even more
when i see something hurts you
even if i know i can't help you
i'm still gonna try to take your pain away,
even when that means my pain will increase
when you're gone
my pain will be unbearable
but your pain will be gone
so i'll know that everything's okay.

zondag 7 juni 2009

aandacht voor mijn held

ROGER FEDERER
Winnaar van Roland Garros 2009
nummer 2 op de wereldranglijst,
14 granslamtitels op zijn naam,
hij is geniaal,
hij is de winnaar,
hij is mijn held!
klik

ik doe dan wel gymnasium, maar ik ben geen nerd

ik zit met mijn neus in de boeken
maar mijn ogen dwalen af richting federer vs. söderling
en mijn handen kruipen richting toetsenbord,
hopelijk slaat mijn neus veel informatie op uit het geschiedenisboek,
anders wordt het een dikke onvoldoende morgen...

verwaarlozingsexcuus 1

schnorry, ik was van plan elke dag te schrijven maar:
1. woensdag had ik hockeytraining, donderdag sophie & orthopeed, vrijdag orkest en nacht van hengelo, en zaterdag hockey en geen zin
2. ik mag van mijn moeder niet zo vaak meer op de laptop
3. ik had gewoon geen zin omdat er toch geen hond is die dit leest, hooguit een kat, ha - ha - ha
4. mijn humor is weg, voorbeeld? de grap bij punt 3, en zometeen hieronder bij punt 5
5. er is geen punt 5 maar ik vind 4 geen leuk getal om te stoppen dus ik wou nog een 5 neerzetten.

maar vandaag heb ik wel tijd om te schrijven, yeah, wat een geluk voor jullie zeg.
oké allereerst over donderdag, donderdag gingen we (sophie maud iris en ik) voor engels een clip maken, het was de bedoeling dat je met allemaal plaatjes de tekst uitbeeldde. Wij vonden plaatjes saai, dus hebben we gekozen voor foto's, we zijn waarschijnlijk de enigen die de hele clip met foto's hebben, en nou niet denken dat we onszelf zo mooi vinden dat we allemaal op een smartboard wilden verschijnen, nee dat was niet de reden, we wilden gewoon iets origineels.
Meneer Halfwerk (lees: lelijkste leraar zonder tanden, zonder haar, en mèt humor, waar alleen hij om kan lachen) gaf ons een 8.5 we hebben geprotesteerd en gaan ons filmpje aan een aantal leraren laten zien, waaronder onze mentrix (lees: oude vrouw met inkijk) om zo toch nog een 9 te scoren. Moet lukken toch? http://www.youtube.com/watch?v=8nizO-JSxsQ zie hier het resultaat.
Vrijdag was atletiekdag, met 50% kans op regen. De sportdag werd al afgelast toen er 3% kans op regen was, maar gelukkig hebben ze van die keer geleerd (het werd die dag 25 graden) en lieten ze deze dag wel gewoon doorgaan. Iris Anne en ik hebben een wereldrecord gelopen op de 80 m. serieus? nee, de eersteklassers klokten verkeerd. TJSO-repetitie was heel leuk, normaal spelen we Dvorak Beethoven Mozart etc. maar voor de verandering spelen we dit seizoen ook 5 popliedjes, en vrijdag was de eerste repetitie met band en zangeressen, Gran-di-oos! Nacht van hengelo is opzich een saai "feest" maar als je met leuke mensen gaat, zoals sophie marije marloes naomi laura maud laurien en mensen die ik vergeten ben, kan je een hele leuke avond hebben!
Zaterdag laat ik maar even achterwege want ik denk dat jullie nu toch al in diepe slaap zijn,

xliefs, veer

donderdag 4 juni 2009

The first one

Yesja, jij bent de gelukkige, de lezer(es) van mijn eerste blog.
of je daar nou wel zo gelukkig mee moet zijn weet ik eigenlijk niet, volgens mij ga ik deze blogspot namelijk verwaarlozen, zoals ik dat ook al heb gedaan met tig dagboeken, verhalenschriften en forumaccounts.
Ik zal proberen om regelmatig te schrijven, maar ik ben natuurlijk een drukbezette scholiere, dus ik kan niet beloven dat ik altijd tijd heb,
Áls ik tijd heb probeer ik een leuke blog neer te zetten, en jullie allemaal ermee te vermaken, omdat jullie je weer eens vervelen of iets dergelijks...

xliefs,
Vera